Путін вимагає поспішити з російсько-українською атомною компанією

Вівторок, 4 травня 2010, 14:36

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін зажадав від "Росатому" не зволікати зі створенням російсько-української атомної компанії.

Про це він заявив на зустрічі з главою російської держкорпорації Сергієм Кириєнком у вівторок, передає "Прайм-ТАСС".

"Важливо, аби за термінами нічого не затягувалося, аби одне рішення випливало з іншого, і ця робота йшла без зволікання", - наголосив Путін.

"Завдання зрозуміле", - відповів глава держкорпорації.

Реклама:

Він додав, що загалом "ми бачимо створення єдиної компанії".

"При цьому ми виходимо з логіки, яку ви задали в розмові з президентом України, - що це рівноправна співпраця. Вона, звісно, ринкова, взаємовигідна", - заявив Кирієнко.

"Тут нічиї інтереси не повинні бути ущемлені, ми виходимо з логіки рівних інтересів, рівних можливостей і рівноправ`я партнерів", - наголосив він.

За словами Кирієнка, представники "Росатому" вже обговорили деталі на засіданні комітету з економічного співробітництва, яке відбулося наприкінці квітня в Сочі.

"Ми поговорили з нашими українськими партнерами, визначили склад людей в усіх робочих групах", - повідомив він.

Як повідомлялося, 30 квітня в Сочі на спільному з прем`єр-міністром України Миколою Азаровим брифінгу після засідання українсько-російського міжурядового комітету з економічного співробітництва Володимир Путін заявив, що Росія пропонує Україні створити холдинг для спільної роботи в ядерній сфері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!