До порятунку комбінату Бойка може підключитися Генпрокуратура

Понеділок, 31 травня 2010, 20:47

Голова Донецької облдержадміністрації пропонує підключити Генпрокуратуру до розслідування конфлікту на ММК ім. Ілліча.

Анатолій Близнюк заявив, що державне та місцеве самоврядування, згідно із законом, не мають права втручатися в господарську діяльність підприємств, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Для початку треба розібратися: якщо там є склад злочину, то Генпрокуратура повинна порушити кримінальну справу, розібратися з власником, з брокером і з реєстратором", - сказав він.

Як відомо, меткомбінат визнав, що операція з продажу 100% акцій його найбільшого акціонера - ЗАТ "Ілліч-Сталь" була здійснена навесні 2009 року, однак її таємно здійснив брокер - інвестиційна компанія "GPI-Капітал", яка недобросовісно скористалася виданою довіреністю.

Реклама:

"Питання перше: хто кому видавав довіреність на проведення цих заходів? Наскільки вони йому довіряли? Це питання до керівництва комбінату. Чи приймали воно рішення про зберігання акцій у брокера?", - сказав Близнюк.

"Брокер міг бути сумлінним, брокер міг бути "безпрєдєльщиком". У даному випадку, він, швидше за все "безпрєдельщик", але я його не можу звинувачувати. Ніхто не може бути звинувачений, поки немає рішення суду", - зазначив голова ОДА.

Близнюк заявив, що ситуація є неординарною на 100%: "Угода проведена: за 240 мільйонів гривень при фактичній ринкової вартості 2 мільярди доларів".

За його словами, якщо угода проводилася, то вона повинна була бути зафіксована, але "на сьогоднішній день відсутня інформація, хто і в які терміни вчинив цю угоду", говориться в повідомленні.

Голова ОДА повідомив, що гендиректор ММК ім. Ілліча у понеділок проводив зустрічі в Києві, у тому числі з президентом Віктором Януковичем: "Після цього будуть прийняті рішення".

Як відомо, 26 травня представник Formigos Борис Подільський і Rewein Ілля Горн заявили про придбання цими та іншими компаніями 100% акцій "Ілліч-Сталь", якому в свою чергу, належать 90,41% акцій ММК ім.Ілліча.

За їх словами, покупці мають намір отримати контроль над меткомбінатом за підсумками зборів акціонерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: