Скупка росіянами українських активів неминуча?

Понеділок, 31 травня 2010, 19:33

Українські активи викликають великий інтерес у російських бізнесменів.

Про це газеті "Ведомости" сказали, опитані виданням експерти.

"Друга хвиля не просто можлива, а неминуча. По-перше, активи надзвичайно цікаві, викликають великий інтерес з боку російських інвесторів. По-друге, може виникнути синергетичний ефект: в результаті інтеграції бізнесу можуть виграти компанії і в Росії, і на Україні" , - заявив співвласник проекту будівництва готелю Hilton в Києві Олександр Роднянський.

За його словами, політична ситуація в Україні сприяє цьому. "Ситуація сприятлива, зараз там немає грошей", - наголосив Роднянський.

Реклама:

Як відомо, сьогодні "Українська правда" повідомила про те, що група російських інвесторів на чолі з російським Внєшекономбанком придбала один з найбільших українських меткомбінатів - "Запоріжсталь".

"На мене покупка "Запоріжсталі" справляє враження свідомої політичної лінії. Ймовірно, є план щодо придбання всіх металургійних активів. Мабуть, існує схвалена державою стратегічна лінія на придбання цих активів і грошей жаліти не будуть", - підкреслив директор київського Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: