АМКУ почав вивчати продаж заводу Бойка

Понеділок, 31 травня 2010, 15:14

Антимонопольний комітет почав вивчення придбання чотирма кіпрськими компаніями 99,97% акцій компанії "Ілліч-Сталь", якій належать приблизно 90% акцій Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу АМКУ.

"Ми почали вивчати, було це чи цього не було. Ми підготували відповідні запити для сторін", - сказав керівник прес-служби Богдан Якимюк.

За його словами, якщо угода відбулася, то, можливо, для цього необхідний був дозвіл АМКУ, тому комітет підготував відповідні запити й передав їх компаніям, які показали себе учасниками купівлі "Ілліч-Сталі".

Реклама:

Ці запити комітет відправив у понеділок.

Як повідомлялося, 28 травня Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку підтвердила купівлю кіпрськими компаніями Emorsa Ltd, Liberani Co. Ltd, Rewein Ltd, і Formigos Holdings Ltd по 25% акцій "Ілліч-Сталі".

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський також підтвердив опосередкований продаж компанії "Ілліч-Сталь" російським інвесторам у травні 2009 року.

26 травня представник компанії Formigos Holdings Борис Подільський заявив про опосередковану купівлю російською фінансово-промисловою групою 100% акцій компанії "Ілліч-Сталь".

У свою чергу, голова правління ММК ім. Ілліча Володимир Бойко заявив про незмінність структури акціонерів комбінату й назвав брехнею повідомлення про його продаж.

Пізніше ММК імені Ілліча заявив про те, що брокер інвестиційної компанії "GPI - Капітал" Сергій Велеканов оформив продаж 100% акцій "Ілліч-Сталі" за довіреністю, виданою на персоніфікацію акцій і розподіл державного пакета акцій між орендарями зі збільшенням їхніх часток.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!