"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова сподіваються створити "Зерно України" до кінця року

Понеділок, 31 травня 2010, 11:14

Міністерство аграрної політики сподівається, що акціонерна компанія "Зерно України" буде створена на базі державної акціонерної компанії (ДАК) "Хліб України" до кінця 2010 року.

Про це заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк в інтерв'ю тижневику "Контракти", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Досвід показує, що майже в кожній країні є державний трейдер", - наголосив він.

За словами міністра, контрольний пакет акцій нової компанії належатиме державі.

Реклама:

При цьому міністерство розглядає можливість участі приватних компаній у статутному капіталі компанії "Зерно України".

"Зерно України" буде достатньо потужною компанією, яка зможе розміщувати свої акції за кордоном, виходити на IPO", - упевнений Присяжнюк.

Він уточнив, що Аграрний фонд буде працювати окремо і збереже свою функцію щодо зняття з ринку надлишків зерна під час збиральної кампанії.

На ці цілі, за розрахунками міністра, буде виділено цього року 3-4 млрд. гривень.

Як повідомлялося, раніше уряд розглядав можливість створення компанії "Зерно України" на базі ДАК "Хліб України" і Аграрного фонду.

ДАК "Хліб України" створена постановою уряду від 22 серпня 1996 року. До її складу входять 119 дочірніх підприємств, у тому числі 83 - виробничого призначення, серед яких, крім елеваторів і складських ємностей для зберігання зерна, 34 млини, шість круп'яних і 13 комбікормових заводів.

Аграрний фонд створений постановою уряду від 6 липня 2005 року. Він є вповноваженою державною установою з реалізації цінової політики в агропромисловому секторі і належить до сфери управління Мінагрополітики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!