"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

British Airways знову зазнає збитків

Неділя, 30 травня 2010, 13:35

Бортпровідники компанії British Airways почали новий раунд п'ятиденного страйку, наполягаючи на поліпшенні умов праці та заробітної плати.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на BBC.

Незважаючи на це, як заявляє керівництво British Airways, компанія має намір обслужити більшу кількість рейсів, ніж це було під час першої страйку.

Нинішній раунд збігся за часом з початком у Британії тижневих шкільних канікул, коли багато сімей виїжджають у коротку відпустку за кордон.

Профспілка Unite, яка представляє інтереси бортпровідників, повідомила, що оголосить про припинення страйку, як тільки керівництво авіакомпанії відновить їх польотні пільги, скасовані в березні цього року.

Реклама:

Погоджувальна служба Acas спробує найближчим часом організувати новий раунд переговорів між двома сторонами.

Як повідомлялося, в понеділок, 24 травня, бортпровідники British Airways почали 5-денний страйк, через який британська авіакомпанія була змушена скасувати до 40% своїх далеких рейсів з лондонського Хітроу.

Раніше британський апеляційний суд скасував заборону на серію страйків бортпровідників, заплановану на травень-червень. Усього профспілка збирається страйкувати за цей період протягом 20 днів.

Серія страйків бортпровідників British Airways (BA) може обійтися авіакомпанії в 1,4 млрд. фунтів стерлінгів недоотриманої виручки, оскільки її клієнти в цей період скористаються послугами конкуруючих авіаперевізників, відзначає агентство Bloomberg.

Під час березневої страйку BA довелося скасувати сотні рейсів, що коштувало їй приблизно 43 млн. фунтів стерлінгів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: