Fitch знизив кредитні рейтинги Іспанії

Субота, 29 травня 2010, 19:03

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило кредитний рейтинг Іспанії з рівня "ААА" до "АА+".

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на прес-службу Fitch.

Водночас, агентство пообіцяло протягом найближчого року не знижувати рейтинг країни, незважаючи на очікуване погіршення ситуації з державними фінансами.

Агентство знизило довгострокові рейтинги Іспанії в іноземній і місцевій валюті.

Реклама:

Позбавивши Іспанію рейтингу "ААА", який отримують високонадійні папери, Fitch дало стабільний прогноз подальших змін рейтингу.

Агентство відзначає, що відновлення іспанської економіки буде слабшим, ніж прогнозує влада країни через суворі заходи економії, які Іспанії довелося ввести в боротьбі із борговою кризою.

"Зниження рейтингів обумовлене висновками Fitch про те, що процес адаптації приватного сектора і зовнішнього боргу до більш низького рівня запозичень істотно сповільнить темпи зростання іспанської економіки в середньостроковій перспективі", - цитує прес-служба заяву аналітика Fitch Брайана Колтона.

Економісти Fitch відзначили, що новий рейтинг країни толерантний до можливого погіршення економічної ситуації, але звернули увагу на те, що заходи, які вживаються країнами ЄС, обмежують негативний вплив Греції на ситуацію в інших країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: