"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бродський похвалився скороченням списку ліцензій

Субота, 29 травня 2010, 12:59

На засіданні уряду було прийняте рішення щодо скорочення переліку видів робіт, які підлягають ліцензуванню більш ніж наполовину.

Про це заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський у статті для тижневика "Дзеркало тижня".

"Нам нарешті вдалося зробити прорив. На нараді у прем'єр-міністра Миколи Азарова було прийнято рішення про скорочення переліку видів робіт, які підлягають ліцензуванню, більш як наполовину. Список ліцензій на види діяльності також зменшиться майже на третину", - повідомив Бродський.

При цьому він підкреслив, що подібна ідея не зустріла особливої підтримки серед українських міністрів, але прем'єр Микола Азаров продемонстрував рішучість братися за важливі для економіки рішення. 

Реклама:

"Із присутніх міністрів - "за" був тільки Нестор Шуфрич. Але я побачив, що політичної волі у прем'єра достатньо, щоб ухвалювати важливі для розвитку підприємництва рішення", - повідомив глава Держкомпідприємництва.

За його інформацією, уряд і надалі розглядатиме можливості для спрощення ведення бізнесу в Україні.

"Через кілька тижнів планується така ж нарада щодо дозвільної системи та запровадження принципу "мовчазної згоди", - повідомив Бродський.

Він також конкретизував ініціативи Держкомпідприємництва стосовно дозвільної системи і принципу "мовчазної згоди".

"Якщо держслужбовець порушить дозвільне законодавство один раз - сплатить у вигляді штрафу п'ять окладів, порушить вдруге - на роки позбудеться права перебувати на держслужбі. Прогресивною є роль і проекту закону "Про мовчазну згоду": якщо чиновник вчасно не розглянув якоїсь заявки бізнесу, то після завершення строку розгляду вона автоматично набуває чинності, а чиновнику загрожує покарання, передбачене законом", - повідомив Бродський.

При цьому він підкреслив, що зараз Україна є європейським лідером за кількістю контролюючих органів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!