"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай переходить на брухт

П'ятниця, 28 травня 2010, 19:11

Китайська сталеливарна індустрія звертає дедалі більшу увагу на вторинну переробку чорних металів в умовах дефіциту брухту всередині країни.

За словами генерального секретаря Асоціації переробки металобрухту КНР Яня Ціпін, розширення використання металобрухту в сталеливарній промисловості є одним з пріоритетів державної політики.

Кризове зниження обсягів виплавки сталі в більшості країн світу дозволило Китаю 2009 року наростити імпорт металобрухту до рекордних 13,69 млн. тонн.

Незважаючи на явну стабілізацію на зовнішніх ринках, закордонні виробники ще не вийшли на докризові рівні завантаження потужностей, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Реклама:

Це допомагає КНР імпортувати дану сировину, однак пропозиція брухту всередині країни досить обмежена, сказав Янь Ціпін, відзначивши, що багато китайців прагнуть експлуатувати машини і техніку як можна довше.

За його словами, асоціація зверталася до національної комісії з розвитку і реформ і міністерство торгівлі з проханням переглянути діючі обмеження на імпорт брухту для центрів переробки, і влада пішла їй назустріч з деяких питань.

Раніше повідомлялося, що одна з провідних сталеливарних компаній КНР Anshan Iron and Steel Group (Angang) підписала угоду з американською Steel Development Co. LLC (SDCO) про спільне будівництво заводу з виробництва арматури в США.

Це відкриє для китайської компанії доступ до технології виробництва сталі в електродугових печах з переважним використанням металобрухту замість залізної руди.

За даними Worldsteel, 2009 року в Китаї було вироблено 568 млн. тонн, або близько 47% від світового обсягу сталі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: