ДКЦПФР підтвердила продаж підприємства Бойка

П'ятниця, 28 травня 2010, 14:16

Акціонерами ЗАТ "Ілліч-Сталь" на 30 квітня 2009 року були кіпрські компанії Emorsa Ltd, Liberani Co. Ltd, Rewein Ltd і Formigos Holdings Ltd.

Відповідна інформація розміщена в системі розкриття інформації Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР). 

Відповідно до інформації, на цю дату Emorsa Ltd, Liberani Co. Ltd і Rewein Ltd володіли по 24,99% акцій "Ілліч-Сталі", а компанія Formigos Holdings Ltd - 25% акцій.

Як повідомлялося, 26 травня представник кіпрської "Формігос Холдинг ЛТД" Борис Подольський та представник компанії "Рівейн ЛТД" (Кіпр) Ілля Горн, які назвали себе представниками нового власника ММК ім.Ілліча, заявили про придбання ним у травні 2009 року 100% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь".

Реклама:

У свою чергу, голова правління ММК ім.Ілліча Володимир Бойко спростував інформацію про продаж комбінату.

27 травня, ММК заявив про зміну керівника "Української реєстраційної компанії", яка здійснює ведення реєстру акцій метпідприємства і його основного акціонера - ЗАТ "Ілліч-Сталь", розцінюючи це як захоплення реєстратора.

За словами Бойка, 26 травня на рахунок ЗАТ "Ілліч-Сталь" від чотирьох компаній надійшло 239 млн. гривень, які підприємство відразу відправило назад. Платіжні доручення проводилися через російський "Внєшторгбанк".

При цьому голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський запевняє, що Володимир Бойко продав акції комбінату російським інвесторам.

Водночас, у Державній комісії з цінних паперів і фондового ринку заявили, що станом на 27 травня не володіють інформацією щодо зміни структури акціонерів ММК ім. Ілліча. Не було відповідного запису і в системі розкриття інформації ДКЦПФР.

ММК Ілліча входить до числа трьох найбільших металургійних комбінатів України. АТ "Ілліч-Сталь" володіє 90,41% акцій ВАТ "ММК ім.Ілліча".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: