Росія пустить українських тваринників на свій ринок?

П'ятниця, 28 травня 2010, 12:30

Потепління у відносинах з Росією може принести користь аграрно-тваринницькому комплексу.

Таке сподівання висловив віце-прем'єр-міністр з питань АПК Віктор Славута, пише газета "Дело".

За його словами, найближчим часом відбудеться візит інспекторів Россільгоспнагляду для перевірки українських тваринницьких підприємств.

За підсумками перевірки українська влада чекає допуску продукції українських компаній на російський ринок.

Реклама:

"Раніше Россільгоспнагляд хоч і проводив перевірки, але допуску ми не отримували. Тепер ми хочемо зробити могутній рейд, щоб наша продукція знайшла збут в Росії. Наші компанії до цього готові", - сказав Слаута.

За даними видання, буде проінспектовано близько 30 підприємств.

Таким чином міністерство намагається за рахунок розширення ринку збуту не допустити падіння закупівельних цін на молоко і м'ясо, які вже спостерігаються.

Крім можливості допуску на російський ринок українських компаній, чиновники розглядають варіант товарних закупівель держоператорами.

Так, наступного тижня має відбутися нарада у президента, де буде обговорюватися питання виділення коштів для закупівель масла і молока в державний резерв.

Оператором виступить Аграрний фонд, обсяг закупівель не визначений - оскільки ще не відомо, скільки коштів на це може бути спрямовано з держбюджету.

"На сьогодні немає грошей для таких операцій. Але я сподіваюся, що за підсумками наради з президентом, хоч якась сума буде знайдена", - сказав Славута.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!