"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Morgan Stanley підвищив прогноз курсу долара до євро

П'ятниця, 28 травня 2010, 11:38

Аналітики Morgan Stanley підвищили прогноз курсу долара до євро з 1,24 долара за євро до 1,16 долара за євро до кінця 2010 року після того, як боргова криза в Греції підірвала довіру до Європейського центробанку.

Єдина європейська валюта 19 травня опустилася до мінімальної позначки за чотири роки - 1,2144 долара за євро, оскільки введення Німеччиною обмежень на спекуляції на фінансовому ринку і кредитна якість грецького уряду підвищують побоювання, що криза в Греції пошириться на інші регіони, відзначає агентство Bloomberg.

ЄЦБ 10 травня заявляв, що він почне викуповувати державні та корпоративні борги в рамках стримування фінансової кризи і порятунку євро.

"Фінансові проблеми, які спочатку були на периферії (у Греції), зараз стають фінансовою проблемою для серця Європи. Що більш важливо для євро, це також підриває довіру до ЄЦБ", - йдеться у звіті Morgan Stanley.

Реклама:

За прогнозом аналітиків, євро опуститься до мінімуму в районі 1,12 долара в першому кварталі 2011 року, а потім почне відновлюватися.

Вони також очікують, що курс євро може вирости до британської нацвалюти і до кінця 2010 року досягти 90 пенсів в порівнянні з нинішніх 84,77 пенса за євро.

При цьому в Morgan Stanley прогнозують можливе падіння фунта стерлінгів до 1,29 долара за фунт в грудні з нинішніх 1,4582 долара за фунт.

"Ми бачимо, що долар буде мати хорошу підтримку наприкінці 2010 року. Зростання економіки США, як і раніше, дивує позитивом", - повідомляється у звіті банку.

У той же час аналітики погіршили прогноз курсу долара щодо єни, оскільки останні дані вказують на приплив коштів у фонди акцій японські з-за кордону.

Morgan Stanley очікує зміцнення долара до кінця 2010 року до 98 єн за долар, у той час як раніше прогнозувалося більш сильний підйом - до 109 єн за долар.

До кінця 2011 року курс американської нацвалюти може досягти 109 єн за долар, вважають експерти банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: