Єврокомісія ввела нові правила для автодистрибуторів

П'ятниця, 28 травня 2010, 09:49

Європейська комісія ввела нові правила для ринку дистрибуції автомобілів та їх ремонту.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу Єврокомісії.

Згідно з повідомленням, нові правила передбачатимуть зменшення контрактної залежності "гаражів з ремонту автомобілів" від виробників транспортних засобів.

Зокрема, Комісія вважає, що згідно з новими правилами, гаражі матимуть більше можливостей придбати для ремонту альтернативні запчастини, що сприятиме здешевленню вартості ремонтів автомобілів.

Реклама:

"Виробники автомобілів не зможуть більше виставляти гарантійні умови щодо того, що заміна оливи чи інші послуги для власників автомобілів можуть надаватися лише в авторизованих ремонтних майстернях. Звичайно, виробник може вимагати проведення ремонту, який покривається гарантією, і оплачується самим виробником в авторизованих гаражах", - сказано у повідомленні.

Єврокомісія вважає, що таким чином на ринку ремонту автомобілів посилиться конкуренція між авторизованими та незалежними майстернями, що в цілому, може сприяти зменшенню вартості ремонтних робіт.

За оцінками Єврокомісії, зараз в цілому видатки на ремонтні роботи становлять 40% від загальної вартості витрат власника на утримання автомобіля.

Нові правила набудуть чинності з 1 червня 2010 року.

Крім того, Єврокомісія запропонувала спростити правила роботи дилерів, які займаються продажем нових автомобілів з тим, щоб зменшити витрати на дистрибуцію.

Ці пропозиції почнуть діяти з 1 червня 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!