"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Державній комісії не відомо про зміну власників ММК Ілліча

Четвер, 27 травня 2010, 19:52

Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) не володіє інформацією щодо зміни структури акціонерів ММК ім. Ілліча.

Про це заявив голова відомства Дмитро Тевелєв, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У Держкомісії немає ніяких офіційних документів, матеріалів, заяв, що свідчать про продаж ММК. Щодо захоплення реєстратора акцій комбінату в нас також немає інформації, звернення до комісії поки не надходили", - сказав голова ДКЦПФР.

Як повідомлялося, 26 травня представник кіпрської "Формігос Холдинг ЛТД" Борис Подольський та представник компанії "Рівейн ЛТД" (Кіпр) Ілля Горн, які назвали себе представниками нового власника ММК ім.Ілліча, заявили про придбання ним у травні 2009 року 100% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь".

Реклама:

У свою чергу, голова правління ММК ім.Ілліча Володимир Бойко спростував інформацію про продаж комбінату.

27 травня, ММК заявив про зміну керівника "Української реєстраційної компанії", яка здійснює ведення реєстру акцій метпідприємства і його основного акціонера - ЗАТ "Ілліч-Сталь", розцінюючи це як захоплення реєстратора.

При цьому голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський запевняє, що Володимир Бойко продав акції комбінату російським інвесторам.

ММК Ілліча входить до числа трьох найбільших металургійних комбінатів України. АТ "Ілліч-Сталь" володіє 90,41% акцій ВАТ "ММК ім.Ілліча".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: