Світовий банк присоромив Україну

Четвер, 27 травня 2010, 19:46

За результатами досліджень Світового Банку (СБ) за індексом логістичної ефективності Україна зайняла 102 місце серед 155 країн.

Такі дані дослідження оприлюднив один з його авторів Лаурі Охала в ході презентації звіту СБ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Присвоєний країні індекс базується на основі наступних критерієв: ефективність процедур митного оформлення, інфраструктура транспортної логістики, доступність і простота організації міжнародних поставок, компетентність логістичної індустрії, а також здатність здійснення контролю організації міжнародних постачань.

За словами Охали, дані, на яких грунтується проведене дослідження, відносяться до періоду 2008-2009 років.

Реклама:

Як наголошується в прес-релізі, розданому в ході презентації звіту, погана логістика і процедура перетину кордону створюють значні додаткові бар'єри для торгівлі, що не дає можливості Україні повністю реалізувати свій потенціал транзитного вузла.

"Загальні витрати на логістику в сфері торгівлі в Україні оцінюються в 23 млрд. дол., що становить 15,1% загальної вартості торгового обороту і 12,1% ВВП в 2008 році", - говориться в повідомленні.

Як наголошується в прес-релізі, приватний сектор України може економити до 3% ВВП на рік на витратах у сфері логістики, удосконаливши прикордонні та митні процедури і заходи для боротьби з корупцією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!