Posco передумала купувати "Запоріжсталь"

Четвер, 27 травня 2010, 13:31

Одна з найбільших в Азії сталеливарних компаній - південнокорейська Posco - не бачить доцільності в подальшій участі у тендері на придбання контрольного пакету акцій ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на інформоване джерело.

"Один з імовірних покупців "Запоріжсталі" - компанія Posco втратила інтерес до меткомбінату, що пов'язано з несприятливою кон'юнктурою на ринку металопродукції і складнощами у розвитку самого комбінату, реконструкція якого передбачає значні інвестиції", - пояснив співрозмовник агентства.

За його словами, витрати на модернізацію виробництва можуть у чотири рази перевищити вартість покупки меткомбінату.

Реклама:

Крім того, додав він, на рішення південнокорейської компанії також вплинула відсутність гарантованих постачальників сировини, що може негативно позначатися на стійкості підприємства.

При цьому Posco не відмовляється від придбання інших, більш ліквідних, активів в Україні, а також від спільних проектів. Зокрема, Posco співпрацює з компанією "Смарт-Холдинг".

Як повідомлялося, основні акціонери "Запоріжсталі" мають намір спільно знайти покупця на 96,7% акцій підприємства, зокрема, зважаючи на складнощі у забезпеченні його рентабельної роботи через зростаючих цін на залізорудну сировину і проблемами зі збутом продукції.

Свої пакети мали намір продати Едуард Шифрін, Алекс Шнайдер, Ігор Дворецький, Артур Абдінов і Віталій Сацький.

Зацікавленість меткомбінатом виявляли чотири компанії: Arcelor Mittal, Posco, "Северсталь" і "Метінвест". Згодом з'явилася інформація, що меткомбінатом також цікавиться одна з великих міжнародних інвестиційних компаній, яка офіційно не підтвердила цю інформацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: