Людей роками дурили щодо євро – президент ЄС

Четвер, 27 травня 2010, 12:02

Президент Європейського союзу Херман Ван Ромпей визнав, що "людину з вулиці" роками вводили в оману з приводу політичних та економічних наслідків створення єврозони, яку він назвав Euroland.

Про це пише The Daily Telegraph.

Ромпей, який виступив перед європейськими чиновниками і бізнесменами, заявив, що грецька боргова криза і порятунок єврозони стали шоком для простих європейців.

Він зазначив, що суспільство не знало про всі політичні і економічні наслідки єдиної валюти перед її створенням.

Реклама:

"Ніхто ніколи не говорив людині з вулиці, що єдина валюта не тільки спрощує людям життя, коли вони роблять бізнес або їздять за кордон, вона також означає, що події в економіці сусідніх країн безпосередньо позначаються на них. Перебування в єврозоні означає перетворення в частину Euroland", - заявив Ромпей.

Він назвав "зростаюче розуміння суспільством" проблем єврозони "важливою політичною подією".

"Сьогодні люди дізнаються, що означає спільна доля в грошових питаннях. Вони виявляють, що євро впливає на їх пенсії, заощадження, робочі місця, їх повсякденне життя", - заявив президент ЄС.

Єврозона - група 16 держав Європейського Союзу, офіційною валютою яких є євро.

Початково Єврозона нараховувала 11 країн, в яких Євро було введено 1 січня 1999 року (готівка - з 1 січня 2002 року): Австрія, Бельгія, Ірландія, Іспанія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Німеччина, Португалія, Фінляндія і Франція. Пізніше Євро ввели в 5 країнах: Греції, Словенії, на Кіпрі, Мальті і у Словаччині.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!