МВФ стурбований ситуацією в Італії

Четвер, 27 травня 2010, 10:01

Тривожна оцінка стану і найближчих перспектив італійської економіки міститься у річному огляді Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Згідно з документом, Італія пережила в 2009 році в результаті глобальної фінансово-економічної кризи "один з найбільших спадів виробництва серед великих промислово розвинених країн", повідомляє ПРАЙМ-ТАСС.

Тепер відбувається "скромне і нестійке оздоровлення" її економіки.

У 2009 році ВВП Італії зменшився на 5%, у 2010 році очікується його зростання на 0,8%, вказують фахівці МВФ.

Реклама:

Вони відзначають також, що можливості італійської влади для антикризового маневру були обмежені через "великий держборг і страх перед негативними реакціями ринку".

Відповідно пакет антикризових економічних стимулів був в Італії найменшим у "великій двадцятці" провідних світових держав.

"Фінансово-бюджетна позиція (Італії) в 2009 році різко погіршилася. Загальний дефіцит досяг в 2009 році 5,3% ВВП, рівень держборгу підвищився до кінця 2009 року приблизно до 115,8% ВВП. Фіскальний дефіцит у 2010 році очікується в розмірі 5,2% ВВП", - констатують експерти МВФ.

Як відомо, борючись із загрозами, італійська влада оголосила у вівторок про пакет фінансово-бюджетних заходів, які в сукупності повинні в 2011-2012 роках дати економію в 1,6% ВВП.

МВФ це, природно, вітає, так само як і намір Риму скоротити бюджетний дефіцит до 2012 року до рівня менше 3%.

Ключовими завданнями Італії на найближчу перспективу Рада директорів МВФ вважає "збереження фінансово-бюджетної дисципліни, скорочення держборгу і підвищення довгострокових темпів зростання економіки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error