"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Приплив іноземних інвестицій зменшився майже на третину

Середа, 26 травня 2010, 18:50

Приплив прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну у січні-квітні 2010 року склав 1,237 млрд. доларів - на 28,7% менше, ніж за аналогічний період 2009 року.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

Згідно з повідомленням, позитивне сальдо прямих інвестицій в квітні 2010 року скоротилося майже удвічі порівняно з березнем 2010 року і в 3,3 разу у порівнянні з квітнем 2009 року - до 260 млн. доларів.

Разом з тим, за даними Нацбанку, у квітні залучення за кредитами та облігаціями приватного сектору покривали 178% планових погашень за цей період, що є найвищим показником з початку кризи.

Реклама:

В цілому позитивне сальдо кредитів і облігацій (в усіх секторах) у квітні склало 1,302 млрд. доларів, тоді як у березні - лише 437 млн. доларів.

За підсумками січня-березня позитивне сальдо за цією статтею склало 118 млн. доларів.

НБУ відзначає, що приплив запозичень у квітні був частково компенсований за рахунок скорочення депозитів нерезидентів в українських банках (на 351 млн. доларів) і розміщення депозитів українськими банками за кордоном (на 692 млн. доларів).

"Така ситуація пояснюється високим обсягом вільних ліквідних коштів у банківській системі України за умови невисокої схильності банків кредитувати на внутрішньому ринку в результаті значних ризиків неповернення кредитів", - говориться в повідомленні.

Як повідомлялося, у січні-квітні 2009 року приплив прямих іноземних інвестицій в Україну склав 1,734 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!