"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Колесников не знає, скільки витратили на "Олімпійський"

Середа, 26 травня 2010, 16:32

Віце-прем'єр з питань Євро-2012 Борис Колесников припустив, що витрати на НСК "Олімпійський" можуть зрости.

Про це він сказав на презентації нового Національного агентства з підготовки і проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

"В цілому, реконструкція НСК" Олімпійського може обійтися в 500-550 мільйонів доларів. Хоча будівництво нового стадіону було б на 20% дорожче названої суми, але якысть арени було б кращою", - заявив він.

За словами Колесникова, назвати точну суму він не може через те, що не бачив проектно-кошторисної документації.

Реклама:

"Не виключено, що сума буде більшою. Але, що означає витрати зростатимуть? Адже попередній уряд зі стелі намалював витрати", - зазначив він.

"Все буде залежати від проекту. Я не хочу сказати, що витрати ростимуть, їх просто немає і немає проекту. Ви ж не можете побудувати будинок без проекту та оцінити, скільки це буде коштувати?", - зауважив віце-прем'єр.

Він підкреслив, що громадськості стане відома вартість даного проекту, коли буде остаточний проект.

Віце-прем'єр запевнив, що всі об'єкти до Євро-2012, у тому числі і стадіони, будуть здані в експлуатацію не пізніше вересня 2011 року.

"Я ж не збираюся залишити Україну у вересні 2011 року. Я буду тут і мені доведеться відповідати за свої слова", - наголосив Колесников.

На прес-конференції також були представлені члени Національного агентства. Так, до його складу увійшли: депутат КМДА Андрій Андрієвський, заступник голови "Укравтодору" Дмитро Котлубей, колишній начальник особистої охорони Леоніда Кучми Олександр Бірсан, директор НСК "Олімпійський" Аркиссандаш Житесс і директор Львівського стадіону Кріс Мартин.

Очолив Нацагентство Володимир Ковалевський, який займався будівництвом "Донбас Арени".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!