"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Проблеми України порівняли з португальськими

Середа, 26 травня 2010, 15:19

Підготовка стадіонів в Україні до Євро-2012 нічим не відрізняється від підготовки спортивних арен в Португалії для Євро 2004.

Про це на презентації нового Національного агентства з підготовки і проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 сказав один з його членів директор НСК "Олімпійський" Аркиссандаш Житесс.  

"У мене в Португалії були ті самі труднощі, що я нині маю в Україні. Тоді я теж мав зустріч з представниками УЄФА і вони тоді казали, що за два роки не можна побудувати стадіон на 65 тисяч", - зауважив він.

Житесс наголосив, що в Португалії працювали португальські будівельники. "НСК "Олімпійський" готують будівельники українські. Отже, все залежить від цих людей", - підкреслив менеджер.

Реклама:

"Якщо вони розуміють, що це досить важливо для України, вони зроблять все для того, щоб гідно презентувати свою країну", - впевнений директор стадіону.

За його словами, виготовлення конструкцій українськими компаніями відбувається навіть швидше, ніж це роблять європейські компанії.

"Якщо б я звернувся до європейських компаній, то це забрало би удвічі більше часу і запросили би удвічі більшу ціну за виготовлення", - заявив Житесс.

Він запропонував порівняти вартість праці в Україні і вартість роботи в Німеччині. "Там, мені знадобилося 18 місяців, щоб скласти 40 фрагментів, а українські підприємства працюють в чотири зміни й цілодобово", - наголосив директор.

"Отже, я не бачу великих відмінностей у підготовці до Євро між Португалією й Україною. Якщо в людей є почуття патріотизму й відповідальності за свою країну, то вони все можуть зробити", - вважає іноземний фахівець.   

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!