Фонд держмайна не виключає продаж обленерго частинами

Середа, 26 травня 2010, 15:09

Фонд держмайна має намір відмовитися від продажу на фондових ринках 25-відсоткових держпакетів акцій "Полтава-", "Суми-" і "Прикарпаттяобленерго" у разі відсутності їх потенційних покупців.

Про це заявив голова ФДМ Олександр Рябченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо не буде покупця на цілий пакет, то ці пакети будуть "розрізані". Нехай їх купують пакетами від 1 до 5%", - сказав він.

За словами Рябченка, ФДМ вже має пропозиції від інвестиційних фондів на придбання роздроблених пакетів обленерго.

Реклама:

Він зазначив, що Фонд поки що не отримав в управління держпакет акцій "Одесаобленерго".

"Але я думаю, що цей процес буде завершений. Я не бачу сенсу залишати ці 25% у держвласності", - додав глава ФДМ.

Як повідомлялося, 24 березня Фонд держмайна зняв з біржових торгів блок-пакети акцій енергопостачальних компаній "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго" через відсутність покупця протягом декількох років.

Голова ФДМ відзначав тоді, що продаж приналежних державі міноритарних пакетів акцій трьох українських обленерго вже не актуальний у зв'язку з домовленостями між конфліктуючими раніше іншими акціонерами цих компаній.

ФДМ планував до кінця травня 2009 року продати на фондових біржах блокуючі пакети акцій шести обласних енергопостачальних компаній, однак у квітні-травні продав тільки 26,98% акцій "Львівобленерго" за 197,85 млн. гривень і 25% +1 акцію "Чернігівобленерго" за 223,42 млн. гривень.

Торги з продажу 25,01% акцій "Одесаобленерго" призупинено у зв'язку з тим, що НАК "Енергетична компанія України" не передала Фонду акції обленерго.

Продаж блок-пакетів акцій "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго" з кінця весни 2009 року щотижня переносилася через відсутність заявок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: