"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада доопрацює закон про підвищення акцизів

Середа, 26 травня 2010, 14:44

Депутати Верховної ради можуть відкоригувати закон про підвищення акцизного збору на тютюнові та алкогольні вироби та бензин 1 червня.

Про це заявив голова Верховної ради Володимир Литвин, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

В інтерв'ю журналістам у середу в Києві після закінчення зустрічі з головами районних державних адміністрацій Литвин повідомив, що згідно з інформацією Головного юридичного управління Апарату Верховної ради, парламентарії двічі проголосували за одну поправку до цього закону, і обидва голосування були позитивними.

Таким чином, зазначив він, є необхідність внести до тексту закону відповідні уточнення.

Реклама:

При цьому керівник парламенту наголосив на необхідності доопрацювання цього документа в профільному комітеті парламенту і юридичному управлінні.

"Я вважаю, що у вівторок потрібно буде його проголосувати, оскільки на мене тиснуть, щоб я як можна швидше подав цей закон на підпис", - сказав Литвин, додавши, що текст закону повинен бути "повністю звірені зі стенограмою і відповідати результатам розгляду в сесійній залі Верховної ради".

Як повідомлялося, 20 травня парламент прийняв закон, який передбачає підвищення ставок акцизного збору на спирт етиловий, алкогольні напої, тютюнові вироби і бензин.

За ухвалення документа проголосували 246 народних депутатів.

У випадку підписання закону президентом він повинен вступити в силу з моменту офіційного опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: