"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврорегулятори не підтримали німецьку заборону "шортів"

Середа, 26 травня 2010, 14:14

Регулятори з 27 країн Європейського союзу на зустрічі у вівторок відмовилися наслідувати приклад Німеччини і ввести заборону на незабезпечені короткі продажі держоблігацій і акцій деяких фінансових компаній.

Про це заявив голова Комітету європейських регуляторів ринків цінних паперів (Committee of European Securities Regulators) Едді Вімерш, повідомляє агентство Bloomberg.

"Остаточне рішення питання про введення загальноєвропейської заборони не є позитивним, але воно не є і негативним. Регулятори поки не змогли визначитися, але одноголосної підтримки німецьких кроків, очевидно, немає", - відзначив Вімерш.

Як повідомлялося, Німеччина з 19 травня заборонила незабезпечені короткі продажі низки акцій, а також купівлю кредитних дефолтних свопів за облігаціями європейських країн інвесторам, які не володіють базовим активом.

Реклама:

Заборона торкнулася облігацій країн єврозони, акцій найбільших банків і страхових компаній, таких як Deutsche Bank, Allianz, Commerzbank, Hannover Re, Munich Re.

Незабезпеченими є такі короткі продажі, коли інвестор сам не володіє цінними паперами або інструментами, на зниження котирувань яких він робить ставку.

Вважається, що подібні "голі" продажі стимулюють спекулятивну активність і кризи, подібні нещодавній грецькій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!