Заборгованість "Нафтогазу" перед держбанками реструктуризують

Середа, 26 травня 2010, 13:18

Кабінет міністрів має намір рекомендувати Національному банку України спільно з ВАТ "Укрексімбанк" та ВАТ "Ощадбанк" вжити заходів щодо реструктуризації заборгованості НАК "Нафтогаз України" за запозиченнями.

Про це йдеться в проекті постанови Кабміну про затвердження фінансового плану НАК "Нафтогаз України" на 2010 рік, повідомляє агентство "УНІАН".

Також документом передбачається зниження вартості обслуговування наданих компанії кредитів шляхом здійснення рефінансування.

Кабмін також має намір рекомендувати НБУ спільно з ВАТ "Укрексімбанк" та ВАТ "Ощадбанк" вжити заходів щодо надання для НАК "Нафтогаз України" довгострокових кредитів для здійснення розрахунків за імпортований природний газ.

Реклама:

Крім того, Кабмін планує рекомендувати НБУ здійснювати інтервенції з продажу іноземної валюти за офіційним курсом Національного банку на день проведення інтервенції в обсязі, достатньому для придбання валюти НАК "Нафтогаз України" з метою проведення розрахунків за імпортований природний газ і для забезпечення виконання компанією зовнішніх зобов'язань у відповідності до умов кредитних договорів.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" планує в 2010 році залучити кредитні ресурси на суму 16,323 млрд. гривень для фінансування закачування природного газу в підземні сховища газу (ПСГ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: