Азаров вимагає від Тігіпка і Цушка простих процедур

Середа, 26 травня 2010, 11:06

Регіони мають кардинально підвищити якість роботи з інвестиційними проектами.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

"Потрібно встановити максимально прості процедури надання земельних ділянок для розміщення підприємств. Оперативно вирішувати питання з енергопостачанням і підключення до комунальних мереж з дозволом і ліцензіями", - зазначив він.

За словами прем'єра, "території повинні бути готовими до приходу інвесторів".

Реклама:

"Бюджетні ресурси необхідно концентрувати на облаштуванні інвестиційних плацдармів, ремонту і реконструкції житлово-комунального господарства, будівництва доріг, телекомунікацій, тощо", - сказав Азаров.

Він наголосив, що "завдання уряду полягає в організації на регіональному рівні системної взаємодії з реалізації пріоритетних інвестиційних проектів".

Також прем'єр наголосив на необхідності спрощення регуляторної діяльності: "Наш уряд працює вже третій місяць, але помітних ініціатив з цього приводу я не бачу".

"Тому наголошую, що віце-прем'єр Тігіпко, міністр економіки Цушко, глава комітету Бродський, місцеві адміністрації повинні терміново взятися за цю проблему і активізувати роботу по спрощенню регуляторної діяльності", - заявив Азаров.

"Я проведу нараду щодо законопроекту про скорочення переліку видів господарської діяльності, які підлягають ліцензуванню", - зазначив він, додавши, що чинне законодавство вимагає ліцензії на 70 видів діяльності та майже на 2250 видів робіт, послуг та операцій.

Прем'єр також заявив: "Ми провели нараду з активізації будівельної галузі. Це був, безумовно, позитивний імпульс. Але, на жаль, під час наради не з'явилися конкретні пропозиції".

"Вимагаю від віце-прем'єра Тихонова, міністра будівництва і регіонального розвитку Яцуби протягом місяця подати абсолютно конкретні пропозиції щодо заходів по кожному об'єкту, який ми розглядаємо", - підкреслив Азаров.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: