"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінагрополітики хоче видавати аграріям компенсації за гривневими кредитами

Вівторок, 25 травня 2010, 16:29

Міністерство аграрної політики пропонує зі Стабілізаційного фонду державного бюджету компенсувати підприємствам АПК процентну ставку за кредитами у національній валюті в розмірі 1,5 облікової ставки НБУ.

Відповідний проект урядової постанови розміщений на веб-сайті Мінагрополітики.

Документ передбачає, що за валютними кредитами компенсація складе 10% річних, але не вище відсоткової ставки, передбаченої кредитним договором.

Згідно з проектом постанови, компенсація буде надаватися за кредитами, залученими на покриття виробничих витрат, витрат, пов'язаних із закупівлею у сільгосппідприємств їх продукції, з покупкою племінної худоби, будівництвом і реконструкцією виробничих об'єктів, тваринницьких і птахівничих комплексів, оптових ринків сільгосппродукції, реалізацію інноваційних проектів, які пройшли державну реєстрацію.

Реклама:

Також Мінагрополітики пропонує компенсувати аграріям кредити, залучені у попередні роки.

Документ передбачає, що зі Стабфонду буде надаватися компенсація не тільки сільськогосподарським, але й риболовецьким підприємства, цукровим заводам, ДАК "Хліб України" та її дочірнім підприємствам, іншим підприємствам АПК (зернозаготовітельним, борошномельним, хлібопекарським, комбікормовим, м'ясомолочним) на закупівлю ними сільськогосподарської продукції.

Компенсація не буде надаватися тим підприємствам, які визнані банкрутами, або мають прострочену більш як на півроку заборгованість перед державним чи місцевими бюджетами та Пенсійним фондом.

За підрахунками Мінагрополітики реалізація цього документа потребує виділення із стабілізаційного фонду державного бюджету 1,2 млрд. гривень.

Це, на думку міністерства, дозволить здешевити кредити майже на 11 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!