Податкова реформа Тігіпка знизить тиск на підприємців?

Вівторок, 25 травня 2010, 15:50

Підготовлений віце-прем'єром Сергієм Тігіпком новий Податковий кодекс, який Верховна рада має прийняти у червні, спрямований на зниження податкового тиску на український бізнес.

Про це віце-прем'єр заявив в інтерв'ю каналу "1+1", пише газета "Дело".

"У нас одне з найгірших податкових законодавств світу. З таким законодавством, якщо ми почнемо тиснути на бізнес, то отримаємо зворотну реакцію", - заявив Тігіпко, відповідаючи на питання про можливе посилення тиску фіскальних органів на підприємців.

"За час роботи нового уряду не приймалися жодні законодавчі заходи щодо збільшення податкового тиску на підприємців", - наголосив він.

Реклама:

Також віце-прем'єр повідомив, що вже в найближчі дні буде представлений пакет економічних реформ, який визначає перспективи економіки України на наступні п'ять років.

Як повідомлялося, економічний блок уряду під керівництвом Сергія Тігіпка підготував десять законопроектів, які реформують фіскальне законодавство.

Проекти реформ передбачають введення електронної реєстрації та ліквідації підприємств, введення диференційованого єдиного податку залежно від обороту компанії, посилення кримінальної відповідальності за фіктивне підприємництво, централізований збір соціальних внесків підприємств, а також усунення ряду прогалин у податковому законодавстві.

Одним з ключових пунктів пакету реформ Тігіпка є зміна спрощеної системи оподаткування: низка категорій високоприбуткових підприємств буде переведена зі спрощеної системи на стандартну, а податкова ставка буде приведена у відповідність з фінансовим оборотом кожного підприємства.

Підприємці з оборотом до 300 тис. гривень можуть бути повністю звільнені від сплати податків (крім соціальних внесків).

За з підрахунками уряду, реформи фіскального законодавства вже в перший рік повинні будуть запобігти недоотримання держбюджетом 13,5 млрд. гривень і забезпечити надходження додаткових 7,8 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: