Путін хоче прискорити створення ЄЕП

Субота, 22 травня 2010, 12:33

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін пропонує підготувати документи для створення Єдиного економічного простору (ЄЕП) до кінця 2010 року.

Про це він сказав інтерв'ю міждержавній телерадіокомпанії "Мир", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я сьогодні зробив пропозицію, щоб ми прискорили вирішення питань, пов'язаних із створенням Єдиного економічного простору", - зазначив прем'єр-міністр РФ.

За його словами, для того, щоб запрацювало ЄЕП, потрібно підготувати два пакети документів. Один повинен бути підготовлений до липня наступного року. Другий пакет - до кінця 2011 року.

Реклама:

"Я запропонував, щоб ми до кінця 2010 року підготували весь пакет. І більше того - якщо буде можливим, підписали його і ратифікували. З відкладеним строком введення, як і домовлялися - з 1 липня 2012 року. А може, трохи раніше, якщо ми його підпишемо і ратифікуємо. Ми готові зробити це і раніше", - підкреслив Путін.

Він вважає, що варто зробити додаткові кроки назустріч один одному і вирішити питання щодо мита і тарифів.

"Легше було б вже в рамках спільних домовленостей з макроекономічної політики, щодо інших проблем. Якби ми обговорювали капітальні проблеми, то нам легше було б погоджувати й параметри митного характеру", - наголосив Путін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!