Уряд доручив підготувати проект модернізації ГТС

П'ятниця, 21 травня 2010, 18:58

Кабінет міністрів доручив НАК "Нафтогаз України", Міністерству палива та енергетики, Міністерству економіки, Міністерству фінансів та Міністерству закордонних справ розробити техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) проекту модернізації газотранспортної системи.

Відповідне доручення закріплене "Планом першочергових заходів щодо інтеграції України в Європейський союз на 2010 рік", затвердженим урядом 19 травня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, обгрунтування має бути розроблене протягом року.

Кабмін також доручив реформувати НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

При цьому подробиць, які стосуються реформування компанії в документі не наведено.

Крім того, уряд доручив розробити низку законопроектів з метою приєднання України до договору про заснування "Енергетичного співтовариства".

Як повідомлялося, Кабінет міністрів, як і раніше, пропонує Росії відмовитися від будівництва газопроводу "Південний потік" на користь участі в модернізації української ГТС.

При цьому, за словами міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, Україна не збирається передавати свою газотранспортну систему у власність Росії.

Глава "Газпрому" Олексій Міллер 17 травня заявив, що об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу України" може призвести до модернізації всієї газотранспортної системи України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!