"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк обіцяє підтримувати курсову стабільність гривні

П'ятниця, 21 травня 2010, 17:59

Національний банк України має намір підтримувати стабільність курсової динаміки гривні.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті Нацбанку.

"НБУ і надалі буде сприяти стабілізації курсової динаміки гривні шляхом нівелювання різких коливань її обмінного курсу та зниження загальних валютних ризиків", - вказується у повідомленні.

За даними регулятора, позитивне сальдо його валютних інтервенцій з початку 2010 року до 20 травня склало 1,338 млн. доларів проти негативного сальдо 5,6 млрд. доларів у відповідний період 2009 року.

Реклама:

"Незважаючи на відсутність державних зовнішніх запозичень і регулярну підтримку платежів НАК "Нафтогаз України" за його зовнішніми контрактами, НБУ протягом березня-травня збільшив обсяг міжнародних резервів до 26,4 млрд. доларів (в еквіваленті), що дозволяє фінансувати майбутній імпорт товарів і послуг у протягом 4,7 місяця", - вказується у повідомленні.

НБУ також відзначає, що з середини лютого 2010 року міжбанк демонструє наочні ознаки стабілізації: спостерігається домінування пропозиції іноземної валюти над попитом на неї.

Згідно з повідомленням, за січень-квітень 2010 року обсяг чистої валютної пропозиції на міжбанку склав 2,6 млрд. доларів.

При цьому НБУ також відзначає відновлення зростання середньоденних надходжень іноземної валюти, обсяги яких у квітні збільшилися в порівнянні з січнем на 14,6%.

Відбулося і уповільнення відтоку іноземної валюти на користь нерезидентів - їх щоденні обсяги в квітні знизилися у порівнянні з січнем на 14,8%.

Як відомо, курс гривні на міжбанківському валютному ринку протягом кількох тижнів утримується на рівні, близькому до 7,925 гривні за долар на тлі скупки валюти Нацбанком за незмінним курсом 7,9250 гривні за долар.

З початку 2010 року курс гривні до долара на міжбанку зміцнився на 0,6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!