Глава "Нафтогазу" підписав чергову угоду з Росією

П'ятниця, 21 травня 2010, 14:47

Президенти Національної газової спілки України Євген Бакулін та Російського газового товариства Валерій Язєв підписали угоду про співробітництво, яка покликана розширити взаємодію між газовими компаніями обох держав.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Підписання угоди відбулося у п'ятницю в Берліні в рамках V Міжнародної конференції "Енергетичний діалог: Росія - ЄС. Газовий аспект", організованої Російським газовим товариством за підтримки ВАТ "Газпром" та за участю Європейського союзу газової промисловості "Єврогаз".

Виступаючи  з доповіддю на конференції, голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін підкреслив важливість розвитку співпраці у тристоронньому форматі Росія - Україна - Європейський союз.

Реклама:

"Реалізація планів щодо модернізації української газотранспортної системи значною мірою залежить від ефективної та довгострокової співпраці між ЄС та Росією у газовій сфері", - наголосив він.

У V Міжнародній конференції "Енергетичний діалог: Росія - ЄС. Газовий аспект" взяли участь представники Європейської комісії та Європейського союзу газової промисловості Eurogas, керівники ВАТ "Газпром" та низки європейських газових компаній.

Національна газова спілка України - неприбуткова громадська організація, діяльність якої має на меті сприяння розвитку газової галузі. Спілка об'єднує фахівців галузі та близько 50-ти колективних членів - підприємств нафтогазової промисловості України.

Російське газове товариство створене у 2001 році у формі національної асоціації. Головним завданням Товариства є створення умов для формування цивілізованого газового ринку в інтересах енергетичної безпеки Росії.

Як відомо, у п'ятницю в Берліні відбулася зустріч між високими представниками "Нафтогазу" та "Газпрому", за участю Європейського союзу газової промисловості (Eurogas) і німецького концерну E.ON Ruhrgas.

Програмою зустрічі планувалося підписання меморандуму "Про взаєморозуміння" між Eurogas і НАК "Нафтогаз України", а також двосторонньої угоди про співпрацю між Російським газовим союзом і Національним газовим союзом України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!