Україна приєднається до Eurogas?

П'ятниця, 21 травня 2010, 12:26

Україна має намір приєднається до Європейського союзу газової промисловості (Eurogas) і веде відповідні переговори з комісаром Євросоюзу з енергетичних питань Гюнтером Оттінгером.

Про це у п'ятницю в парламенті заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, відповідаючи на запитання депутатів.

"Україна має намір приєднається до Eurogas. Це потужна структура, яка відповідає за безліч питань у цій сфері. У нас ведеться дуже дієвий активний діалог з комісаром з питань енергетики Євросоюзу", - сказав він.

За словами міністра, нині Україна в переговорному процесі шукає формулу, яка б дала відповідь на питання, "де є баланс інтересів постачальника газу - Росії і, можливо, Середньої Азії, України як держави-транзитера і держав-членів Європейського Союзу як споживачів газу".

Реклама:

"Є декілька вимірів. Є вимірювання наших відносин з Євросоюзом як структурою, є наше вимірювання двосторонніх відносин із кожною з держав-споживачів того газу, який транспортується через нашу територію, і є вимірювання нашого діалогу з кожною з компаній, які забезпечують безпечне споживання газу в Європу", - підкреслив Грищенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!