"Газпром" пропонує вважати метан корисною копалиною

П'ятниця, 21 травня 2010, 10:33

Російська газова монополія "Газпром" запропонувала записати до законодавства метан вугільних пластів як новий вигляд корисних копалин.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на дані прес-служби "Газпрому".

За даними монополії, після того, як газ, що видобувається з вугільних пластів, буде внесений до загальноросійського класифікатора корисних копалини, уряду необхідно буде обнулити податок на його видобуток.

У "Газпромі" вважають, що це дасть змогу підвищити інвестиційну привабливість проектів з видобутку, оскільки їх реалізація потребує від компаній значних видатків.

Реклама:

"Газпром" почав виробництво газу з вугільних пластів на Кузбасі. Такий газ, як і сланцевий, відносять до категорії нетрадиційних, повідомляє агентство УНІАН. 

Останні роки  саме нетрадиційний газ привертає увагу великих компаній.

Зокрема, в США вже вдалося різко збільшити об`єми видобутку сланцевого газу, завдяки чому місцевий ринок тепер майже не потребує імпортної сировини. Це вже позначилося на європейському ринку, куди експортери з Близького Сходу мусили перенаправити свій газ.

Сланцевий газ знайдено і в Європі, але поки що його виробництва не вистачає для забезпечення потреб місцевих споживачів.

На сайті "Газпрому" наголошується, що не все вугілля є придатним для виробництва метану. Всього прогнозні запаси метану в Росії оцінюються в 83,7 трильйона кубометрів, що становить близько третини прогнозних ресурсів всього природного газу в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!