Азарову дозволили заробити ще 10 мільярдів

Четвер, 20 травня 2010, 13:48

Верховна рада ухвалила зміни до законів в частині оподаткування, які дадуть уряду додаткові 10 млрд. гривень.

Зокрема, запропоноване обмеження щодо перенесення збитків підприємству розмірі 20% їх суми на рік; посилено адміністрування ПДВ; змінено рентну плату на надрокористування.

Також законопроектом передбачено змінити базову ціну нафти, яка застосовується при обчисленні коригуючого коефіцієнта до ставок рентної плати за нафту та газовий конденсат, зі 100 доларів на 560 грн. за барель, з метою приведення її у відповідність до світових цін

На перехідний період запропоновано збільшити ставку на 20% - з 14 грн. до 17 грн. за літр 100% спирту, та ставку на пиво з 0,60 грн. до 0,74 грн. за літр та на вина виноградні натуральні - з 1 коп. до 10 коп. за літр.

Реклама:

Крім того, запропоновано застосовувати однакові підходи до оподаткування спирту, який міститься у горілці та винах.

Збільшено суму акцизного збору на 50 коп. на літр бензину. При цьому Кабмін обіцяв це зробити "без зростання роздрібних цін".

Збільшено ставку податку з 110 євро до 200 євро за тонну на супербензини з октановим числом 98 та більше.

Реалізація запропонованих норм сприятиме упередженню недонадходжень до бюджету податку на прибуток у сумі 4,5 млрд. грн. та податку на додану вартість - 6,9 млрд. грн. (у розрахунку на рік), зазначено в пояснювальній записці до закону.

За рахунок інших запропонованих змін буде забезпечено додатковий ресурс надходжень до бюджету на загальну суму понад 4,75 млрд. грн., зокрема, з акцизного збору - 4,1 млрд. грн., за спецводокористування за воду для напоїв - 0,154 та за рахунок індексації з: платежів за користування надрами - 0,33 млрд. грн., збору за спеціальне водокористування - 0,05 млрд. грн., збору за геологорозвідувальні роботи - 0,12 млрд. грн.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: