Депутат прогнозує подорожчання горілки на півтори гривні

Четвер, 20 травня 2010, 12:49

У разі, якщо Верховна рада прийме в цілому законопроект №6337, який передбачає підвищення низки акцизів, роздрібна ціна на пляшку горілки буде підвищена на 1,2-1,5 гривні.

Таку думку висловив депутат від фракції Партії регіонів, член парламентського комітету з аграрної політики Павло Климець, повідомляє агентство "Українські новини".

"На полиці підвищення буде десь на 1,2-1,5 (гривні)", - сказав він.

Також, за його прогнозами, у разі підвищення акцизу на бензин до 132 євро за 1000 літрів роздрібна ціна на нього збільшиться на 20-30 копійок за літр.

Реклама:

Климець зазначив, що законопроект про підвищення акцизів викликав бурхливу дискусію, однак, на його думку, після детального обговорення вдалося досягти компромісу з усіх питань.

Депутат також підкреслив, що у разі його прийняття державний бюджет одержить додатково кілька десятків мільярдів гривень.

Як повідомлялося, на засіданні у четвер парламент має розглянути у другому читанні законопроект №6337 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (у частині оподатковування)", яким пропонується вдосконалити адміністрування податку на прибуток і ПДВ для збільшення надходжень до держбюджету.

Зокрема, планується підвищення акцизу на спирт на 16% - до 39,4 гривні за літр 100% спирту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: