Азаров: з грошима і дурень побудує

Середа, 19 травня 2010, 18:03 -

У держави є кошти для фінансування будівництва недобудов з готовністю 70%.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров на нараді з керівниками будівельних компаній і представниками Мінрегіонбуду.

"Я не хотів би, щоб ви всі думали, що держава може все ... У нікого такого враження не повинно бути, що сьогодні прем'єр-міністр і міністр фінансів дістануть з кишені цей ресурс і дадуть його для того, щоб будівельник запрацював. У нас немає грошей. Я в таких випадках завжди люблю говорити: з грошима дурень побудує", - зазначив глава уряду на початку засідання.

У свою чергу, міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба назвав точну кількість об'єктів з готовністю 70%, які планується добудувати до кінця 2010 року.

Реклама:

"За ступенем готовності більше 70% маємо 450 об'єктів на 50 тисяч квартир. Для добудови цих об'єктів необхідно 5 мільярдів гривень", - пояснив голова відомства.

При цьому Азаров підтвердив можливість надання названої суми.

"У принципі, цифра пасивна. Я думав, що там щось більш істотне, а 5 мільярдів це цілком реальна цифра. Скажемо прямо - гроші є, це бюджетні гроші, гроші ДІУ і гроші комерційних банків", - заявив він.

Яцуба наголосив, що Мінрегіонбуд для використання бюджетних коштів відібиратиме тільки будівельні компанії, які мають позитивну кредитну історію.

"Ми будемо підтримувати тільки цих забудовників. Тому звертаємося до керівників банків про надання їм кредитів на пільгових умовах, як це передбачено в антикризовому законі", - наголосив голова Мінрегіонбуду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: