Прокуратура виявила контрабанду майна Авіаліній України

Середа, 19 травня 2010, 15:54

Прокуратура Київської області виявила факт незаконного відчуження у 2008 році службовими особами ВАТ "Авіакомпанія "Авіалінії України" обладнання повітряного судна загальною вартістю понад 500 тис. гривень та контрабанди цього майна.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу облпрокуратури.

Згідно з повідомленням, службовими особами державного акціонерного товариства до договору купівлі-продажу повітряного судна неправомірно була укладена додаткова угода, до якої внесено завідомо недостовірні відомості про продаж вказаного вище державного майна та вартість планеру повітряного судна ТУ-154М.

На виконання умов додаткової угоди це майно безоплатно передане у власність компанії, зареєстрованої у Панамі.

Реклама:

"У подальшому повітряне судно ТУ-154М було переміщене через митний кордон України з приховуванням від митного контролю його справжньої вартості та наявності на ньому незаконно відчуженого з державної власності додаткового обладнання", - зазначається у повідомленні.

При цьому службові особи Бориспільської митниці, які здійснювали митне оформлення експорту повітряного судна, під час митного огляду повітряного судна не виявили встановленого на ньому додаткового обладнання, що призвело до контрабанди незаконно відчуженого державного майна.

За вказаними фактами прокуратурою Київської області порушено кримінальну справу за ч.2 ст.364, ч.2 ст.366, ч.1 ст.201 та ч.2 ст.367 Кримінального кодексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: