Газ Фірташа не завадить дружбі з МВФ - Акімова

Середа, 19 травня 2010, 14:38

Можлива компенсація державою компанії "Росукренерго" 11 млрд. кубометрів газу навряд чи вплине на відносини України з Міжнародним валютним фондом.

Таку думку висловила перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"А що, хіба вже прийнято рішення (про компенсацію? Відсутність рішення не може вплинути на наші стосунки з МВФ ... Я вірю, що ніякого роду чутки і псевдоновини не можуть вплинути на нашу співпрацю з Фондом", - зазначила Акімова

За її словами, зараз у співробітництві з МВФ є інші, більш важливі проблеми.

Реклама:

"Це відпрацювання закону про Національний банк, яке йде дуже успішно. Це рішення останніх питань, пов'язаних з фінансуванням дефіциту бюджету. Це з'ясування фінансового стану НАК "Нафтогаз України", - заявила Акімова, додавши, що обговорення цих питань йде за планом.

"МВФ не розглядає заяви, він розглядає тільки конкретні прийняті рішення", - підсумувала вона.

Як відомо, співвласник швейцарської компанії "Росукренерго" Дмитро Фірташ прогнозує, що Арбітражний суд Торгової палати Стокгольма ухвалить рішення щодо розгляду між "Нафтогазом" і "Росукренерго" щодо спірних 11 млрд. кубометрів природного газу до липня 2010 року.

Позовні вимоги "РосУкрЕнерго" оцінюються в 8,3 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!