Усунений з посади керівник Південного ГЗК заперечує "зарплатні" борги

Середа, 19 травня 2010, 14:07

Заяви нового керівництва "Південного гірничо-збагачувального комбінату" (ПГЗК) про заборгованість із зарплати на підприємстві, що виникла з вини попереднього керівництва, не відповідають дійсності.

Про це заявив усунений з посади голова правління ПГЗК Сергій Барабанов, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, кожний з пунктів колективного договору, укладеного між керівництвом ПГЗК і трудовим колективом на 2010 рік, "неухильно виконувався".

"Соціальна сфера працювала і утримувалася на належному рівні. Всі заяви про невиплату зарплати - це інсинуації, які можна розглядати як елемент чорного піару, направленого на дискредитацію законного керівництва ПГЗК. Зарплата за березень була виплачена в повному обсязі у квітні, а за квітень мала бути виплачена тільки 10 травня, тобто вже після рейдерского захоплення підприємства, що сталося 30 квітня", - уточнив він.

Реклама:

При цьому він зазначив, що наказ про підвищення зарплати на 32%, заслугу в чому приписує собі нове керівництво комбінату, був підписаний ще до рейдерского захоплення ПГЗК.

"Наказ підписував я. Після підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати в Україні законне керівництво підприємства переглянуло тарифні ставки і підвищило зарплату", - додав Барабанов.

Як повідомлялося, члени наглядової ради ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" на засіданні 30 квітня 2010 року призначили на посаду в.о. голови правління Михайла Короленка.

Був також обраний новий глава наглядової ради Олександр Ластенко, який змінив на цій посаді людину Ігоря Коломойського - керівника компанії "Славутич-Капітал" Геннадія Корбана.

У той же день керівництво ПГЗК заявило про здійснення рейдерської атаки на підприємство і силове захоплення його адміністративної будівлі.

На думку начальника юридичного відділу ПГЗК В'ячеслава Вошколупа, спроба змінити керівництво підприємства не має під собою законних підстав.

ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" є одним з основних виробників залізорудної сировини - концентрату й агломерату - в Україні.

Наразі основними акціонерами Південного ГЗК є ЗАТ "Смарт-холдинг" і структури Романа Абрамовича (власники Evraz Group), які наприкінці 2007 року придбали 50% акцій ПГЗК у групи "Приват".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: