ФДМ продасть блокпакети обленерго не пізніше липня

Середа, 19 травня 2010, 11:57

Фонд державного майна (ФДМ) планує оголосити біржовий продаж блокуючих пакетів акцій чотирьох обласних енергопостачальних компаній у травні-червні поточного року.

Як йдеться у повідомленні в газеті "Відомості приватизації", продаж акцій буде здійснено у червні-липні, в залежності від дати оголошення конкурсу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

До продажу, зокрема, запропоновані 25,01% акцій "Одесаобленерго", 25% "Полтаваобленерго", 25,02% "Прикарпаттяобленерго" і 25% "Сумиобленерго".

Як повідомлялося, ФДМ планував до кінця травня 2009 року продати на фондових біржах блокуючі пакети акцій шести обласних енергопостачальних компаній, однак у квітні-травні продав тільки 26,98% акцій "Львівобленерго" за 197, 85 млн. грн. і 25% +1 акція  "Чернігівобленерго" за 223,42 млн. грн.

Реклама:

Продаж блок-пакетів акцій "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго" з кінця весни минулого року щотижня переносилася через відсутність заявок.

24 березня поточного року ФДМ зняв з біржових торгів блок-пакети акцій "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго" через відсутність до них інтересу потенційних покупців.

Торги з продажу 25,01% акцій "Одесаобленерго" були припинені в травні 2009 року у зв'язку з тим, що НАК "Енергетична компанія України" не передала Фонду акції обленерго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: