ГоловКРУ виявило розкрадання в держбанках, "Нафтогазі" і Держрезерві

Вівторок, 18 травня 2010, 19:05

Головне контрольно-ревізійне управління виявило порушення у рекапіталізовуваних державою банках ("Київ", Укргазбанк, Родовід Банк), а також у компанії "Нафтогаз України" і Державному комітеті з матеріальному резерву.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів з посиланням на заяву голови ГоловКРУ Петра Андрєєва, повідомляє агентство "Українські новини".

"Основне питання нашої ревізії - ті гроші, які банки отримали на рекапіталізацію, цільове їх використання", - заявив Андрєєв.

За його даними, проміжні результати перевірок свідчать про багатомільйонні розкрадання бюджетних коштів.

Реклама:

"На жаль, ці кошти не було спрямовано на відшкодування вкладів громадянам", - зазначив він.

Андрєєв додав, що в "Нафтогазі" також виявлено фінансові порушення.

"Установлено масові порушення, у тому числі витрата бюджетних ресурсів на оплату газу через те, що попередній уряд уклав контракти за завищеними цінами", - сказав він.

Результати перевірок Держрезерву, за даними голови ГоловКРУ, свідчать про нестачу матеріальних цінностей.

"Попередній уряд допустив безконтрольність, внаслідок чого низку підприємств системи Держрезерву ліквідовано, матеріальний резерв, що зберігався на цих підприємствах, абсолютно відсутній", - зазначив Андрєєв.

З його слів, у цьому зв'язку важливим є проведення міжнародного аудиту діяльності попереднього уряду для реальної оцінки ситуації в різних секторах і в економіці загалом.

Як повідомлялося, у середині березня Кабінет міністрів призначив головою Головного контрольно-ревізійного управління Петра Андрєєва.

Попередній керівник ГоловКРУ Микола Сивульський помер 29 грудня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: