Холдинг Ахметова ще приглядається до "Запоріжсталі"

Вівторок, 18 травня 2010, 12:43

Найбільша холдингова компанія країни СКМ перебуває в процесі вивчення доцільності купівлі металургійного комбінату ВАТ "Запоріжсталь", проте остаточне рішення ще не ухвалене.

Про це заявив власник холдингу Рінат Ахметов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Запоріжсталь" - дуже цікаве підприємство. Але в підсумку, щоб визначитися - нам вигідно купувати чи ні, - ми повинні вивчити можливість", - сказав він.

"Ми вивчаємо. Ми - відкрита компанія і відразу проінформуємо, якщо ми придбаємо", - додав Ахметов.

Реклама:

За його словами, точно так само продавці повинні вивчити всі можливості.

Як повідомлялося, 12 травня голова Запорізької обласної державної адміністрації Борис Петров заявив про продаж 50% акцій "Запоріжсталі".

За його словами, покупцем є українська бізнес-група, яку губернатор, утім, не назвав.

"Запоріжсталь" - один з найбільших виробників сталі в Україні.

Контрольний пакет належить компанії Midland, яка контролюється бізнесменами Едуардом Шифріним та Алексом Шнайдером. Другим за величиною пакетом володіють співвласники Індустріалбанку Ігор Дворецький та Віталій Сацький.

Раніше повідомлялося, що основні акціонери "Запоріжсталі" мають намір спільно знайти покупця на 96,7% акцій підприємства, зокрема, зважаючи на складнощі у забезпеченні його рентабельної роботи через зростаючих цін на залізорудну сировину і проблемами зі збутом продукції.

Серед охочих купити завод називалися "Метінвест" Ріната Ахметова і три закордонні товариства: ArcelorMittal, POSCO і "Северсталь".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: