Єврокомісія запропонує нові правила нагляду за рейтинговими агентствами

Вівторок, 18 травня 2010, 10:17

Європейська комісія у червні готується представити комплекс заходів, спрямованих на всебічний контроль над діяльністю рейтингових агентств, які часто звинувачуються в посиленні боргової кризи в Європі.

Про це заявив єврокомісар з внутрішніх ринків ЄС Мішель Барньє, пише Financial Times.

За його словами, правила, які розробляються Єврокомісією, покликані забезпечити прозорість усіх дій рейтингових агентств.

Крім того, чиновник укотре висловив побоювання у зв'язку з нестачею конкуренції в цьому сегменті ринку, де три найбільших міжнародних рейтингових агентства - Fitch, Moody's і Standard & Poor's - фактично є монополістами.

Реклама:

Як відомо, у 2008 році влада ЄС вже прийняла низку законів, що регулюють діяльність цих інститутів.

Згідно з прийнятими рішеннями тоді, починаючи з грудня 2010 року агентства будуть зобов'язані офіційно реєструватися, відповідати певним вимогам щодо принципів корпоративного управління і повністю розкривати методологію присвоєння рейтингів.

Нові правила будуть передбачати створення спеціального органу, відповідального за реєстрацію агентств, яких, крім іншого, зобов'яжуть розкривати частину інформації, що служить основою для присвоєння та зміни рейтингів.

Офіційне прийняття нової законодавчої бази планується завершити до кінця 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!