Мінекономіки вирішило спростити бізнесу життя

Вівторок, 18 травня 2010, 10:02

Міністерство економіки вирішило скоротити кількість "дозвільних" видів діяльності.

Якщо раніше дозволу Мінекономіки вимагало 214 видів діяльності, то тепер - 162, пише газета "Дело".

Більш того, половину з решти видів діяльності пропонується замінити обов'язковим страхуванням відповідальності.

Щоб ініціативи Мінекономіки вступили в силу, міністерство зараз розробляє зміни до проекту закону "Про спрощену процедуру видачі ліцензій на здійснення деяких видів підприємницької діяльності".

Реклама:

Поки що чиновники не можуть назвати, які саме "дозвільні" види господарської діяльності будуть вимагати обов'язкового страхування відповідальності.

За даними Ліги страхових організацій (ЛСОУ), заміна торкнеться введення в експлуатацію нових і реконструйованих виробничих і житлових об'єктів, впровадження нових технологій, оренди будь-яких приміщень, а також дозволів на початок роботи новостворених підприємств.

Як повідомлялося, у квітні Мінекономіки розробило законопроект, який може суттєво спростити життя компаніям, що працюють в деяких "підліцензійних" галузях.

У законопроекті пропонується спростити процедуру отримання ліцензій за восьми видами госпдіяльності, тоді як ліцензуванню підлягає 81 вид.

Серед щасливчиків виявилися підприємства, що надають послуги з перевезення пасажирів і вантажів, охоронні фірми, ветеринарні клініки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: