"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Медведєв бачить майбутнє за українськими "Ан"

Понеділок, 17 травня 2010, 19:05

Росія і Україна, розвиваючи кооперацію в авіабудуванні, повинні працювати над створенням принципово нових сучасних моделей літаків.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєвна зустрічі з українським президентом Віктором Януковичем, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми повинні виходити на найсучасніші технологічні рішення. У нас є бажання продовжити роботу по всій лінійці авіаційної продукції, яка може спільно розроблятися "Антоновим" і "Об'єднаною авіабудівною корпорацією" - Ан-140, Ан-148, в перспективі Ан-70 і Ан-124", - сказав він.

Як підкреслив президент РФ, треба готувати продукти, які матимуть попит на авіаційному ринку через 10-15 років.

Реклама:

"Якщо говорити прямо, всі з названих мною машин все-таки в основному з минулого", - сказав Медведєв.

На його думку, потрібно створювати нові продукти, цифрові моделі літаків.

"Тільки в цьому випадку ми зможемо виходити з цими моделями на український, російський, європейський ринок", - сказав президент РФ.

Він підкреслив, що за всіма цими напрямками готуються конкретні угоди.

"Я сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо вийти на підписання конкретних домовленостей про кооперацію щодо всіх найважливіших індустріальних галузей нашої економіки", - сказав Медведєв.

Президент РФ підкреслив, що ця співпраця повинна бути цілком прагматичною, що виключає будь-яку філантропію і односторонні рішення.

Янукович зауважив, що до перспективної лінійки ще додався Ан-158, який за економічними характеристиками кращий, ніж Ан-148.

"Ми його вже поставили на крило", - повідомив президент України.

Він додав, що попередньо опрацьовані плани щодо співпраці в авіабудуванні передбачають кооперацію Росії і України в певному співвідношенні.

Якщо складання літаків відбувається на території Росії, то комплектація буде на 60% російська, на решту - українська, якщо літак збирається на Україні - то комплектація на 60% буде українською.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: