ЧАЕС експериментуватиме з радіоактивними відходами

Понеділок, 17 травня 2010, 16:11

Державний комітет ядерного регулювання видав державному спеціалізованому підприємству "Чорнобильська АЕС" дозвіл на випробування з використанням радіоактивних відходів (РАВ) промислового комплексу із поводження із твердими РАВ.

Про це сказано в повідомленні ЧАЕС, передає агентство "Українські новини".

Своїм рішенням регулятор дозволив ЧАЕС здійснити "гарячі" випробування установок із вилучення твердих РАВ всіх категорій.

У повідомленні сказано, що дозвіл видано у рамках першого етапу введення в дію комплексу.

Реклама:

Як уточнила керівник інформаційно-аналітичної групи ГСП "ЧАЕС" Майя Руденко, зараз компанія ще не визначилася зі строками проведення випробувань і не затвердила підрядників робіт.

З її слів, ці питання будуть розглянуті на робочій нараді ГСП, яку заплановано провести до 24 травня 2010 року.

Міністерство з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи прогнозувало завершення проведення "гарячих" випробувань установки із вилучення твердих РАВ, а також заводу із сортування й переробки низько - і середньоактивних твердих РАВ до 2010 року.

24 квітня 2009 року Nukem Technologies передала в експлуатацію ДСП "ЧАЕС" промисловий комплекс із поводження із твердими радіоактивними відходами (ПКПТРВ), у тому числі установку із вилучення й завод із переробки твердих низько- і середньоактивних РАВ.

23 квітня 2008 року Nukem Technologies передала ГСП "ЧАЕС" спеціально обладнане приповерхневе сховище твердих РАВ, що входить до ПКПТРВ, розташоване на території комплексу "Вектор", що споруджується у Чорнобильській зоні відчуження.

ДСП "ЧАЕС" проводить роботи зі зняття з експлуатації ЧАЕС і перетворення об'єкта "Укриття" над зруйнованим енергоблоком в екологічно безпечний об'єкт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: