"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Басс розповів про будівничі плани Черновецького

Понеділок, 17 травня 2010, 13:21

Столична влада 2010 року має намір профінансувати пускові об'єкти, які мають високий ступінь готовності і соціальне значення для всього міста.

Про це заявив заступник мера Києва Денис Басс, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Чиновник відзначив, що ці витрати передбачені Програмою соціально-економічного розвитку столиці на 2010 рік.

"Програма соціально-економічного розвитку Києва на цей рік була розроблена з урахуванням реальних можливостей столиці. Незважаючи на те, що загальна економічна ситуація в державі поліпшується, бюджетна сфера все ще перебуває під впливом світової фінансової кризи", - заявив Басс.

Реклама:

"На жаль, у 2010 році не прогнозується істотне поліпшення ситуації. Ми врахували всі існуючі тенденції і заклали в Програму заходів, які повинні відновити стабільну роботу всіх сфер міського господарства", - зазначив він.

Зокрема, серед основних пускових об'єктів - добудова трьох станцій метрополітену у напрямі житлового масиву "Теремки" ("Деміївська", "Голосіївська" і "Васильківська").

На завершення будівництва станцій 2010 року передбачено 30,2 млн. гривень із міського бюджету, 400 млн. гривень за програмою Євро і 300 млн. гривень зі Стабфонду на виконання функцій столиці.

Також планується завершення будівництва транспортних розв'язок, які мають суттєво розвантажити основні магістралі міста, - Московської площі, Дніпровської набережної біля мосту Патона, вулиці Набережно-Хрещатицької.

Крім того, в 2010 році повинні запустити всю лінію швидкісного трамвая (13 станцій) і три станції міської електрички ("Троєщина-2", "Сирець", "Борщагівка").

Також в планах столичної влади фінансування будівництва Центру із застосуванням ПЕТ-технологій для ранньої діагностики онкологічних захворювань і чотирьох житлових будинків для черговиків в Дніпровському, Подільському, Солом'янському та Святошинському районах Києва.

"Особливу увагу при формуванні проекту Програми було приділено техногенно-небезпечним об'єктам. Цього року ми плануємо завершити проект реконструкції Бортницької станції аерації та реконструювати дамби її мулових полів. Це питання вже кілька років турбує киян і має бути вирішена терміново", - відзначив Басс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: