"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інвестори почали виводити гроші з СНД

Понеділок, 17 травня 2010, 10:33

Після трьох місяців безперервного припливу інвестори почали виводити гроші з фондів, орієнтованих на акції компаній Росії і країн СНД.

Про це пише газета "Ведомости" із посиланням на дані британської консалтингової компанії EPFR Global.

За даними компанії, за тиждень з 6 по 12 травня відплив склав 203 млн. доларів.

Фонди Китаю втратили за цей час 332 млн. доларів, Бразилії - 247 млн. доларів, Індії - 189 млн. доларів, фонди регіону Європа, Близький Схід і Африка (EMEA) - 351 млн. доларів.

Реклама:

Загальний відтік з фондів ринків, що розвиваються склав за тиждень 2,1 млрд. доларів - майже в 10 разів більше, ніж тижнем раніше.

Наклалися заявки на виведення активів: фонди не тільки самі виходили у готівку, але і багато клієнтів вирішили, що зараз на ринках неспокійний час, і вирішили зафіксувати наявний непоганий прибуток, вважає стратег "Ренесанс капіталу" Ованес Оганісян.

За його словами, замість традиційних середини - кінця травня продажі 2010 року почалися в квітні і можливий сценарій 2005 року, коли покупки почалися вже в кінці травня.

"Важливо, щоб цього разу покупки встигли початися до серпня, коли можуть послідувати фундаментальні погані новини з економік Європи", - говорить він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!