"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський президент на Януковича поки не ображається

Понеділок, 17 травня 2010, 09:10

Об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу України" можливо лише на взаємовигідній основі і з урахуванням побажань сторін.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю українським ЗМІ, повідомляє агентство "УНІАН".

"Всякого роду об'єднання можливі тільки на прагматичній основі. Не шляхом прямого з'єднання, а шляхом об'єднання, припустимо, окремих ланок. і з урахуванням побажань сторін", - сказав Медведєв.

"З якою б величезною симпатією ми не ставилися один до одного, як би ми не любили один одного, об'єднуватися можна тільки виходячи з суто прагматичних міркувань", - підкреслив він.

Реклама:

"Але альянси - вони не тільки можливі, вони в деяких ситуаціях необхідні", - вважає російський президент.

"Я зараз не аналізуватиму, як можна об'єднувати "Газпром" з "Нафтогазом". По-перше, це справа непродуктивна, тому що переговори на цю тему в повному розумінні ніколи не велися. А, по-друге, це вимагає гранично коректних розрахунків", - зазначив Медведєв.

"Нагадаю, що "Газпром" коштує близько 150 (за самою нижньою оцінкою) або 200 (за високою оцінкою) мільярдів доларів. "Нафтогаз" коштує дещо менше, при всій повазі до нього", - сказав російський лідер.

За словами Медведєва, "зараз йдеться не про те, щоб узяти і злити щось воєдино, тому що це буде, можливо, достатньо складно і для наших українських партнерів, і взагалі для роботи".

Відповідаючи на запитання, чи не ображений він на відмову президента України Віктора Януковича об'єднувати "Газпром" і "Нафтогаз України", російський президент сказав: "Я не ображений відмовою, тому що я це питання з президентом Януковичем ще не обговорював. Якісь розмови на цю тему ведуться, на президентському рівні це не обговорювалося".

"Але я б зараз не відмовлявся ні від чого і нічого не передбачав. Зустрінемося з Віктором Федоровичем, поговоримо", - додав Медведєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!